August 2012 gik ByhaveNetværket ind i en helt ny tid

Grundlæggeren af ByhaveNetværket, forbilledet, inspiratoren, ildsjælen, indpiskeren og allestedsnærværende Marijke Zwaan døde af kræft.

ByhaveNetværket lever videre, og vi tilbageværende er i gang med at finde ud af i hvilken form og hvilken vej vi skal gå. Det bliver aldrig det samme uden Marijke, men vi ønsker stadig at kæmpe for en grønnere by, et grønnere liv og en grønnere verden, og fortsætte det arbejde Marijke startede for mange år siden.

ByhaveNetværket blev stiftet i 1995 og her igennem kæmpede Marijke på alle måder aktivt for bynatur og større diversitet i byen. Hun søgte konstant ny viden og information, som hun formåede at omsætte, videregive og formidle, til stor inspiration og glæde for de folk der omgav hende og de folk hun arbejdede professionelt med. Marijke har arrangeret studieture i ind-og udland, hun har skabt fantasifulde grønne legepladser til vuggestuer og børnehaver, grønne rum i byens baggårde og nyttehaver til beboerne på Vesterbro. Hun har altid blandet sig i tidens debat, har talt til store forsamlinger og skrevet et utal af læserbreve. Hendes blide og dog insisterende væsen, i kombination med hendes store viden, har betydet, at hun altid er blevet lyttet til, og at hun dermed har gjort en forskel.

Vi håber at ByhaveNetværket også i fremtiden kan gøre en forskel, at vi kan inspirere mennesker og hjælpe med til at gøre København grønnere, renere, smukkere og sjovere.

ByhaveNetværket tilbyder: Gode idéer, hjælp til at tilrettelægge og strukturere projekter, praktisk gartnerarbejde, vejledning og undervisning i havebrug, afvikling af diverse grønne workshops for børn og voksne og meget mere. Vi er ligeledes en platform for folk med en grøn mission, som har brug for at læne sig op af en solid forening med solid viden.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.