Når du skal vælge legeplads leverandør er der fem ting du bør overveje inden du beslutter dig. Sikkerheden skal naturligvis være i top. Men sikkerheden er ikke det eneste det handler om på en legeplads. En legeplads skal være både sjov og udfordrende og den skal også give plads til natur og fri leg.

1 Sikkerheden er det første du bør undersøge

Sikkerheden skal naturligvis være helt i orden. Det er det dyreste vi ejer, der skal slippes ud på legepladsen, så den skal bare være i top. Ingen unødvendige buler og skrammer tak.

2. Undersøg om der er nok udfordring og leg i legepladsens opsætning

En legeplads kan ikke erstatte legene i skoven eller ved havet. En legeplads vil altid være det næst bedste i forhold til den frie leg i naturen.

Legepladsen skal være sjov og fuld af muligheder. Den må ikke blive kedelig og træls. den skal kunne udfordre motorikken og give rum for fantasien.

3. Undersøg om der stadig bliver plads til naturen og den frie leg

Legepladsen må ikke fylde hele arealet. Der skal være plads til at kunne løbe, springe og lave kolbøtter. Lad for himmelens skyld være med at sløjfe de frie arealer til fordel for legeredskaber. Få legeredskaberne til at passe ind i det der er i forvejen, i stedet for at gøre dem til centrum for arealet. Den frie leg er altid sjovere end den som voksne har udtænkt.

4. Køb dansk når det kan lade sig gøre

Som med alt andet du køber bør du tænke på at købe lokalt. Transport afsætter altid et CO2 aftryk. Køb din legeplads i Danmark. Støt både den danske økonomi og hjælp med at beholde arbejdspladser til danske statsborgere og vores gæster. Der er ikke forskel på at købe en hel legeplads i Danmark og at handle økologiske grønsager i gårdbutikken på vejen hjem fra arbejde. Køb altid lokalt når det kan lade sig gøre.

5. Prisen har også en betydning

Selvfølgelig kommer du ikke uden om prisen. Hvis kompromiset står mellem billigt i udlandet og dyrt i Danmark, overvej da om du kan købe mindre. Måske behøver du ikke fylde hele arealet ud med legeredskaber. Et par store træstammer koster ikke ret meget, måske de oven i købet kan fås gratis af kommunen. Overvej hvad du kan skaffe billigt eller gratis og som er lige så sjovt for børnene som fine legeredskaber.