Det er altid en god idé at investere dine penge. På den måde kan din formue vokse sig større. Hvis du bare lader dine penge stå på en bankkonto, vokser din formue ikke. Faktisk kan du i stedet risikere, at din formue bliver mindre. Det kan din formue både blive som følge af inflation eller negative renter.

Det kan godt virke uoverskueligt at komme i gang, men det behøves det nu ikke være. Du kan læse meget mere om køb aktier i det efterfølgende.

Hvor mange penge skal jeg have til køb af aktier?

En del mennesker tror fejlagtigt, at de skal have en kæmpe formue, hvis de skal investere. Men det er ikke rigtigt. Du kan faktisk investere helt ned til 300 kr. Derfor skal du ikke holde dig tilbage på grund af en lav startkapital.

Faktisk er det i stedet en god idé at komme i gang med investeringer så tidligt som muligt. På den måde kan du lære aktiemarkedet at kende. Det bliver en stor fordel senere i din investeringskarriere, hvor du formentlig handler med et større beløb.

Dog bør du aldrig investere penge, som du ikke har råd til at miste. Der er ikke nogen, som kan forudsige fremtiden. Derfor ved du heller aldrig, om du mister alle de penge, som du har investeret. Investér derfor altid fornuftigt.

Køb aktier efter din investeringsstrategi

Når du gerne vil investere, er det første skridt at udarbejde en aktiestrategi, der passer til netop dig. Din investeringsstrategi vil blandt andet være afhængig af, hvor risikovillig du vil være.

Hvis du er meget risikovillig, har du mulighed for et højt afkast. Til gengæld vil du have en aktieportefølje med et stort udsving, hvor du løbende skal handle aktier.

Hvis du i stedet gerne vil have en mere stabil aktieportefølje, vil du oftest få et mindre afkast. Til gengæld kræver din aktieportefølje ikke ligeså meget af dig. Du kan i stedet ofte lade den passe sig selv.

Mere om udbytteaktier
Når det kommer til køb af aktier, har du mulighed for at købe såkaldte udbytteaktier. Ved denne slags aktier får du et udbytte, når virksomheden genererer et overskud. Det betyder med andre ord, at du løbende har mulighed for at få et afkast udbetalt.

Derfor foretrækker flere investorer også denne slags aktier. Der er også mange aktier, der er udbytteaktier.

Mere om defensive aktier

Hvis du gerne vil have en stabil aktieportefølje, vil det være en god idé at gå efter defensive aktier. Det er aktier, der ikke bliver ligeså påvirket af økonomiske kriser som andre aktier. Med andre ord har de altså en lavere risiko, og passer godt til dig, der ikke ønsker de store udsving i din portefølje.