Når man bor i byen, er der ikke altid mulighed for at få en stor, frodig have. I stedet kan det være, du bliver nødt til at stille dig tilfreds med en lille eller alternativ version.

Det kan du læse mere om i den her artikel. Lær om plantning, pasning og pleje af din lille have, uanset hvilken plads, du har.

Ro i sindet med din have

Natur og planter er sundt for os, ikke kun at spise, men også bare at være omkring. Hvis du har travlt med modernitet i hverdagen, er det sundt at få en pause i et mere afslappet miljø.

Hvis du for eksempel arbejder meget med økonomi eller kryptovaluta, så giv dig selv et nyt sted til sindsro og læs mere om kryptokurser i din have. Det kan give dig et helt nyt perspektiv, og i mere afslappede rammer får du et større overskud og et bedre udsyn.

Arbejd eller slap af i din have, uanset hvor den befinder sig. Om du er alene eller har en partner eller en familie, så er det tiden værd.

Haven uden undergrund

Det er ikke alle haver, der skal stå i jorden. Hvis du har en travl hverdag, og ikke har tid til at køre ud til en kolonihave eller hverken kan eller vil passe et stykke jord, har du faktisk også mulighed for at skabe en lille have derhjemme – også selvom du bor i lejlighed.

Har du en altan, kan du dyrke tomater, grøntsager og blomster i krukker derude, og de kan få din egen lille byhave højt over undergrunden.

Er der ingen altan, eller er den åben for vind og vejr, kan du flytte haven indenfor. I vindueskarme og potteskjulere kan mange planter trives, lige fra små træer til smukke blomster. Det er alternativt, men ikke umuligt.

Kolonihaven

Kolonihaver er utrolig populære, og derfor kan de også være svære at få fat i. Men en kolonihave er det bedste bud, mange byboere får på en mere traditionel have, og vil du gerne bruge nogle weekender i sommerhalvåret på at få snavs under neglene, så er det her, du skal kigge.

I en kolonihave får du mulighed for at dyrke dine egne grøntsager og blomster, og du kan få et lille stykke jord, der er helt dit eget. Tag væk fra byens larm og susen, eller find en kolonihave som et paradis midt i det hele.

Kolonihaver behøver ikke ligge langt væk fra byen, og nogle gange kan du endda finde dem med et lille hus eller et skur, du kan overnatte i. Så er der overnatningsmuligheder for gæster, og du får et sted, du kan slippe hen, når bylivet bliver for meget.