Vi lever i en verden, hvor der er stadig større fokus på at være bæredygtige. Det er ikke længere nok kun at sortere vores affald, men vi skal også tænke på, hvordan vi kan minimere vores forbrug og påvirke på en positiv måde. Her er fem ting, du kan gøre for at være mere bæredygtig.

1. Køb økologisk

En af de bedste måder, du kan gøre en positiv forskel på, er ved at købe økologisk. Økologisk mad er ikke kun sundere for os, men det er også bedre for miljøet. Når du køber økologisk, støtter du op om en bæredygtig landbrugsmodel, hvor der ikke bliver brugt sprøjtemidler og kunstgødning. Det er bedre for jordens dyre- og planteliv, og det er med til at bevare naturens balance.

2. Spis mindre kød

Kødproduktion er en af de store syndere, når det kommer til miljøpåvirkning. Derfor kan det være en god idé at spise mindre kød. Du behøver ikke at blive vegetar for at gøre en forskel, men hvis du spiser bare lidt mindre kød, er det med til at mindske din miljøpåvirkning. Derudover er det sundere for dig at spise mindre kød, da kød indeholder en del mættede fedtsyrer, som er usunde for os.

3. Køb brugt

En anden måde, du kan gøre en positiv forskel på, er ved at købe brugt. Når du køber brugt, genbruger du et produkt, og det er med til at mindske produktionen af nye varer. Det er selvfølgelig ikke alle ting, du kan købe brugt, men det er en god idé at tænke over, hvornår det er muligt. Det er især ting som møbler, tøj og legetøj, der er gode at købe brugt.

4. Gå en tur

En af de enkleste ting, du kan gøre for at være mere bæredygtig, er at gå en tur. I stedet for at tage bilen eller bussen til daglig, så kan du gå, når du skal ud på kortere ture. Det er både godt for dig selv og for miljøet. Går du en tur i stedet for at tage bilen, undgår du unødvendig udledning af CO2. Derudover er det også godt for dig og din krop at få frisk luft og motion.

5. Vælg bæredygtigt sengetøj

Når du skal vælge nyt sengetøj, bør du vælge bæredygtigt sengetøj. Det er nemlig sengetøjet, der har den største miljøpåvirkning, når det kommer til tekstiler. Der findes mange forskellige slags bæredygtige sengetøj, men et godt valg er bambus sengetøj. Bambus er et meget bæredygtigt materiale, da det vokser hurtigt og ikke kræver særlige sprøjtemidler for at vokse.