Hvis du har kaniner, så elsker du helt sikkert også at se, når de boltrer sig i det fri, og vigtigst af alt, så elsker dine kaniner det også. Har du en have, kan du give dine kaniner fri plads på flere måder, og en af dem er ved at få lavet en kanin løbegård

 

Dog er der visse hensyn, du skal være opmærksom på, når du skal vælge hvilken type løbegård, du ønsker at bygge. 

 

Derfor har vi lavet denne lille guide til, hvordan du finder den bedste løbegård til dine kaniner.

 

Husk at give dine kaniner rigeligt med plads

Vælger du en løbegård fremfor at lade kaninerne løbe frit rundt i haven, så er det først og fremmest vigtigt, at der er plads nok til, at de kan løbe rundt og bevæge sig forholdsvist frit. Desuden skal der være mulighed for, at kaninerne kan grave, få adgang til mad og vand, samt de skal have et sted at søge ly. 

 

Og så skal du i øvrigt tænke over, hvor du placerer løbegården henne. Kaniner tåler ikke stærk sol, så du må sørge for at placere løbegården et sted, hvor der er så meget skygge som muligt hele dagen.  

  

 

Vælg det rigtige hegn

Når du skal finde et godt hegn, så skal du virkelig tænke over, at du ikke vælger et materiale, som kaninerne kan bide over. 

 

Det er meget almindeligt at bruge rionet, volierenet eller gitre fra kompostbeholdere. Oftest vil du også kunne finde disse materialer i Biltema, Harald Nyborg, Bauhaus osv., så de er let tilgængeligt. 

 

Udover at kaninerne ikke skal kunne ødelægge hegnet ved at bide i det, så skal du naturligvis også være opmærksom på, at størrelsen på maskerne heller ikke er for store. Er dette tilfældet, kan du risikere at dine kaniner kan komme gennem hegnet.

 

Hvis du har en kanin løbegård, som er flytbar eller hvis hegnet er lavt, så kan du også overveje, om det vil give mening at lægge et net eller gitter hen over løbegården, så kaninerne ikke hopper over hegnet. 

 

Hvor finder jeg en løbegård til min kanin?

Du kan selvfølgelig bygge den selv, hvis du er lidt fiks med en hammer og en skruetrækker. Ellers kan du finde en masse inspiration inde på jha-kaniner.dk/, hvor du også kan finde en masse inspiration til kaninfoder, kaninburer og en masse andet tilbehør til dine kaniner.