Der er mange fordele forbundet med at vælge et professionelt byggetilsyn. Du kan læse meget mere om dem her og se hvilke muligheder, du har.

Hvad er et byggetilsyn?

Når du får et byggetilsyn, bliver din byggeproces nøje gennemgået af et sæt professionelle øjne, der har mange års erfaring. Et byggetilsyn kræver, at den sagkyndige har indsigt i alle aspekter af et byggeprojekt – og derfor indbefatter det både alt lige fra opstartsfasen med planlægning, til selve udformning og design og til indhentning og sammenligning af tilbud på materialer, arbejdskraft og ressourcer. Derefter bliver den sagkyndiges opgaver typisk at styre hele projektet og sikre at kvaliteten opretholdes i alle opgaver, der foretages.

Byggetilsynet repræsenterer dermed bygherren. Det kan eksempelvis være i forbindelse med aftalers indgåelse med håndværkere eller i dialog med myndigheder – eksempelvis om en særlig byggetilladelse.

Hvem kan udføre et byggetilsyn?

Som regel vil et byggetilsyn blive udført af en byggesagkyndig – men det kan også både være enten af ingeniører eller arkitekter. Det vigtigste er, at fagpersonen har forståelse for hele byggeprocessen; forarbejdet, selve byggeriet og kvaliteten deraf.

Er det dyrt at vælge et professionelt byggetilsyn?

Hvis du ønsker at læse mere om prisen, kan du se prisen på et byggetilsyn her. Det kan være en god idé på forhånd – inden et byggeprojekt eller renovering går i gang – at sikre luft i budgettet, således at byggeprojektet kan støttes af et byggetilsyn. Det er nemlig din bedste garanti for en succesfuld proces, hvor færrest fejl begås, og hvor alle opgaver håndteres på professionel vis.

Den bedste måde at finde den rette pris på, er hvis du indhenter tilbud på forhånd. Flere steder kan du modtage 3 uforpligtende tilbud. Når først du har modtaget disse tilbud, har du rig mulighed for at sammenligne dem. Det vil også give dig et godt billede af, hvor du får mest for dine penge henne.

Prisen varierer fra firma til firma – og nogle steder finder du en bedre og mere fordelagtig aftale end andre.

Hvordan vælger jeg den rette løsning?

Rent faktisk kan udvalget af byggetilsyn være styret af, hvorvidt du henvender dig i et privat eller professionelt ærinde. Nogle arkitekter og ingeniører hjælper hvert år mange private med denne type opgave, men problemet kan være, at de ikke har alle de fornødne kompetencer, men blot er specialiseret på visse områder. Derudover er det ikke alle byggesagkyndige, der hjælper andre end ejerforeninger – og derfor kan det være sværere for både private og erhvervsdrivende at hente hjælpen derfra.

Derfor er det bedste råd – hvis du gerne vil vide, hvordan du finder den rette løsning – at indhente en masse tilbud. Jo flere jo bedre.