Lad os sammen gøre den her blå planet lidt grønnere

Økologi er sjovt, men ikke for sjov

Når jeg går i supermarkedet, så glæder det mig umådeligt meget, at der er så mange gode, nye økologiske varer på hylderne. Jeg ser metervis af hylder foran mig, og de er spækket med økologi, hvilket gør mig glad dybt inde i sjælen. Forbrugerne og fabrikanterne er virkelig ved at få øjnene op. Det gælder også ude i de store varehuse.

Nu har jeg fundet mig en økologisk madras i materialet kapok, og jeg glæder mig helt vildt til at få den hjem. Jeg tror, de kommer med den på mandag. Det bliver simpelthen så godt, og det er en del af de mange nye tiltag, jeg har taget for at omstille mit liv til en meget grønnere livsstil. jeg sværger simpelthen til økologien nu.

Økologiske ting og økologisk tøj til den grønne fremtid

Find de gode produkter inde på den grønne markedsplads  Der er masser af gode økologiske ting derinde, også hvad angår tøj og skønhedsprodukter eller produkter til din boligindretning.

Vi er desværre nået over det tipping point, som, mange klimaforskere siger, vil ændre klimaet på jordkloden permanent. Det gør dog ikke, at vi skal give op. Så absolut ikke. Vi skal bare stramme os an og i fællesskab komme med på den grønne bølge og for eksempel vænne os selv til at købe økologisk. Det nytter noget, det hele, det gør det virkelig.

Økologisk mad smager bare bedre

For mange år siden boede jeg i Michigan i USA, og der var desværre virkelig ringe mulighed for at købe økologisk, må jeg sige. Det skuffede mig umådeligt meget, for amerikanerne er ellers meget fremme med alt muligt indenfor klimaforskning, men de mangler stadig at ændre deres forbrugsvaner. så er tyskerne langt bedre. De er virkelig fremme i skoene, hvad angår mere bæredygtighed og økologisk forbrug. Hatten af for det. Det er godt, at vi har nogle foregangslande, som kan gå i front og sende gode vibes til andre lande og dermed stå for en stor signalværdi, som kan forplante sig kloden over.

Personligt synes jeg, at økologisk mad smager langt bedre end ikke-økologisk mad. Jeg føler nemlig, at jeg kan smage, at maden er blevet kunstigt fremstillet og så at sige pacet frem; det har udviklet sig for hurtigt og har ikke nået at udvikle alle de mange smagsnuancer, som man ellers kan smage i økologisk fremstillede madprodukter. Derfor sværger jeg til økologisk mad. Det er både en gave til mine smagsløg og en gave til planeten her. Sådan er min overbevisning, og det vil den blive ved med at være til min dødsdag. Intet vil kunne ændre på det faktum, at økologi og grønt levned er godt for os alle som helhed, og det er lige netop det, vi er: en helhed.