Pas godt på vores haver og pas godt på grundvandet.

Det er vigtigt – og der er ingen tvivl om at biler både ved drift udleder en del skidt og at ved vaske kommer nogle af de partikler, der sidder på bilen af bilen og videre ud i systemet. Men du kan gøre dit for at det bliver så miljøvenligt som muligt, samtidig med at du kan passe godt på din bil, så den holder længere (og dermed også at med til at nedsætte det samlede klimaaftryk).

Læs med videre, hvor vi kommer ind på præcis hvilke produkter du skal bruge.

Er bilplejeprodukter farlige?

Som alle andre produkter (også dem du bruger til rengøring i hjemmet, vask af tøj eller opvask) kan bilplejeprodukter indeholder faremærkninger, som ved første øjekast kan se knap så behagelige ud. En række producenter har dog haft særlig fokus på at gøre produkterne så gode som muligt og dermed nedsætte miljøbelastningen som produkterne giver på naturen.

Hvad for produkter skal bruges?

Den første og helt oplagte til både rengøring af ind-og udvendigt på din bil (og faktisk også fortræffelig til dine vinduer hjemme) er Optimum ONR. ONR er en polymerbaseret autoshampoo, som du kan bruge på alle hårde overflader indvendigt i bilen og som du kan bruge til at vaske din bil med.

Du kan bruge en vaskesvamp fra ONR, men du kan også vælge at bruge f.eks. 10. stk mikrofiberklude til at vaske din bil med. Det kræver ikke andet end en stor vaskespand, hvor du har blandet ONR efter forskrifterne i. Herefter kommer du de 10 klude ned i spanden, hvorefter du er klar til at gå i gang med at vaske din bil indvendigt og udvendigt.

Den polymerbaseret teknologi indkapsler skidtet, så det ikke på samme måde har mulighed for at ridse bilen mens du tørrer det af. Gør det at du tager én klud op på bilen – tørrer et panel og derefter folder kluden til et rent stykke og tager næste stykke. Når du ikke har flere rene sider – lægger du kluden til side til vask, og tager den næste klud.

ONR hævder selv at du kan hælde din rest af ONR shampoo i græsplænen efterfølgende.

Ved denne form for vask, bruger du altså mindre vand end hvad mange vaskehaller gør. Og med den fordel, at du kan vaske præcis der hvor du gerne vil, samt hvornår du vil.

Du kan læse i detaljer hvordan du vasker bilen forsvarligt med kun lidt vand her>>

Hvad med rengøring for insekter mv.

26JPN har en serie af produkter, der er bionedbrydelige. De er ikke uden faremærker, men de kan nedbrydes af naturen, så har du behov for et produkt, der kan fjerne insekter, men samtidig er fornuftigt i forhold til miljøet, er det et fantastisk alternativ.